- Books

Cinta Dari Istana

Cinta Dari Istana Melangkah lamunan membilang bahagia Detik itu apa maknanya Bukan kehendaknya melangkah keluar dari istana Tapi dia terpaksa maka diikutkan juga langkah kaki Lalu takdir membawanya ke pintu pagar ruma

  • Title: Cinta Dari Istana
  • Author: Adah Hamidah
  • ISBN: 9789673650446
  • Page: 369
  • Format: Mass Market Paperback
  • Melangkah lamunan membilang bahagia Detik itu apa maknanya Bukan kehendaknya melangkah keluar dari istana Tapi dia terpaksa, maka diikutkan juga langkah kaki Lalu takdir membawanya ke pintu pagar rumah seorang rakyat biasa Okey, Piya Tapi awak tak rasa ke yang awak ni terlalu muda untuk jadi pengasuh kepada seorang budak perempuan Ra if Arjuna mengasak soalan.PengMelangkah lamunan membilang bahagia Detik itu apa maknanya Bukan kehendaknya melangkah keluar dari istana Tapi dia terpaksa, maka diikutkan juga langkah kaki Lalu takdir membawanya ke pintu pagar rumah seorang rakyat biasa Okey, Piya Tapi awak tak rasa ke yang awak ni terlalu muda untuk jadi pengasuh kepada seorang budak perempuan Ra if Arjuna mengasak soalan.Pengasuh Tatkala itu bermulalah episod penyamaran, pendustaan yang terpaksa direncanakan oleh Puteri Mahkota Nur Shaafiah demi melindungi identiti diri Menjadi seorang pengasuh anak kecil atau lebih tepat lagi orang gaji di rumah rakyat biasa itu merupakan satu penderitaan jiwa buat sang puteri Dia tidak tahu membezakan apa itu senduk dan sudip, jadi bagaimana dia mahu menguruskan semuanya Mujur saja dia bijak bermain dengan situasi sehingga dia kerap kali terselamat daripada bala yang dicipta tuan rumah, Ra if Arjuna, duda beranak satu itu.Bila hati disapa cinta, sang puteri mula menyangkal rasa Mana mungkin puteri raja sepertinya jatuh cinta kepada rakyat biasa Pantas dia menolak kata hati Namun dia tewas pada perasaan cinta dan kasih sayang yang kian bersemi Misi menawan hati Ra if Arjuna tidak semudah disangka Riaknya seperti suka, namun lafaz tidak pernah bersuara membuatkan sang puteri terus terusan cuba mentafsir hati rakyat yang kerasnya mengalahkan tembok tembok istana.Apakah penyudahnya Haruskah sang puteri melupakan saja atau haruskah terus mengejar cintanya Atau mungkinkah tiada siapa yang mampu mengubah hakikat kenyataan bahawa tempat sang puteri tetaplah di istana, bukannya di teratak rakyat biasa Memangkah mimpi menghitung gembira Detik itu cinta maknanya

    PuisiCinta Kumpulan Puisi Cinta Cinta itu abadi Cinta itu sejati Di sini, akan kucurahkan segenap perasaan, dalam bentuk puisi puisi cinta Semoga berkenan Meghan Markle dan Pangeran Harry Jatuh cinta sangat Pangeran Harry dan Meghan Markle mengaku jatuh cinta dengan sangat cepat Inilah tujuh hal terkait percintaan keluarga kerajaan Inggris ini. Unforgotable Love Diana Charles Cinta Pertama Putri Diana Tak ada habisnya mengagumi kecantikan Putri Diana.Lahir sempurna dengan bobot , kg,berambut pirang,dan bermata biru.Masa lalunya dilalui dengan keluarga yang broken home.Hubungan ayah dan ibunya tidak akur.Mungkin karena kondisi keluarganya,putri Diana tumbuh menjadi gadis yang sensitif,pemalu,tapi haus akan cinta dan kasih sayang. Search Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Search ialah sebuah kugiran muzik Malaysia yang dikenali sebagai salah sebuah pelopor muzik rock dalam bidang muzik arus perdana Malaysia semenjak dekad an.Semenjak dibentuk pada tahun , kugiran ini telah menghasilkan lebih album studio yang terjual laris, berpuluh puluh lagu yang disambut hangat di corong radio, puluhan lagi konsert yang sering terjual habis tiketnya, sepanjang Google Search the world s information, including webpages, images, videos and Google has many special features to help you find exactly what you re looking for. Cerita Selingkuh Aku Berselingkuh Dengan Suami Orang Asalamualaikum maaf sebelumnya kalau aku bercerita tentang selingkuh yang membuat semua orang sakit hati dan benci kepadaku Ini adalah cerita nyata perselingkuhanku dengan suami orang yang kusesali sampai sekarang,, aku sudah punya suami tapi aku jatuh cinta dengan suami orang lain. Borneo FC Rekrut Satu Pemain Terbaik dari Liga jpnn Presiden Borneo FC Nabil Husein Said Amin memastikan akan mendatangkan pemain baru untuk memperkuat tim berjuluk Pesut Etam musim depan. Lirik Halaman Asmara Awie Ziana Zain Lirik Lirik Lagu Berakhirlah Sudah Atmosfera Berakhirlah sudah Kisah kita dalam percintaan Yang menyakitkan Pengorbanan ku selama ini Hanya sia SimpsonWood The Best Retreat Places in Universe Bagi beberapa orang, bepergian ialah cara menarik untuk membuka dan terbit dari dunia Ini sebab petualangan di semua dunia sering membawa perspektif baru mengenai kehidupan. JKT bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas Mengenai pemilihan anggota, ciri ciri khas lokal tidak dijadikan bahan pertimbangan Kami berpendapat bahwa pesona dari anak perempuan yang dapat kami dirasakan, di

    • Best Read [Adah Hamidah] à Cinta Dari Istana || [Fantasy Book] PDF ✓
      369 Adah Hamidah
    • thumbnail Title: Best Read [Adah Hamidah] à Cinta Dari Istana || [Fantasy Book] PDF ✓
      Posted by:Adah Hamidah
      Published :2018-07-16T08:39:13+00:00

    1 thought on “Cinta Dari Istana

    1. Tajuk buku : Cinta dari IstanaPenulis : Adah HamidahKeluaran :Fajar PakeerHalaman : 632 m/ssinopsis kulit belakang : Melangkah lamunan membilang bahagia Detik itu apa maknanya?Bukan kehendaknya melangkah keluar dari istana. Tapi dia terpaksa, maka diikutkan juga langkah kaki. Lalu takdir membawanya ke pintu pagar rumah seorang rakyat biasa.“Okey, Piya. Tapi awak tak rasa ke yang awak ni terlalu muda untuk jadi pengasuh kepada seorang budak perempuan?” Ra’if Arjuna mengasak soalan.Pengasuh? [...]

    2. Cerita cinta antara seorang puteri raja dengan seorang duda anak satu. Puteri Mahkota Nur Shaafiah (Piya) rasa dirinya tidak layak untuk menggalas tugas sebagai seorang pemimpin negara lalu dia telah melarikan diri ke Malaysia dengan pertolongan Dato' Andika. Dia mahu adik tirinya, Putera Mahkota Indera, ditabalkan sebagai Srisultan negeri Sri Alamar menggantikan almarhum ayahandanya. Di Malaysia, Puteri diambil berkerja sebagai seorang pembantu rumah kerana telah tersilap rumah. Disana Puteri m [...]

    3. Kisah cinta si Arjuna rakyat biasa dengan si Piya puteri istana. Ceritanya menggoncang rasa, menggetar jiwa dan bahasanya menikam sukma.Sangat2 suka novel ini. Bukan senang hendak berimaginasi dengan perkara di luar kebiasaan, tetapi penulis berjaya membawa saya ke alam imaginasinya. Tahniah penulis dan teruskan berkarya.

    4. Okey Cite ni memang best hingga petala langit ke-7 la please! Though I must admit, waktu saya dapat tahu yang @$%^# tu adalah tunang kepada si heroin, saya rasa macam nak hempuk kepala kat dinding! Sebab waktu tu saya memang nak si heroin pergi dengan tunang dia! Hiza Macam-macam la saya ni.

    5. Baca novel ni dah lama dah. Secara keseluruhan hamba memang suka karya ni sebabnya penulis menulis dengan bahasa yang indah. Terfikir, penulis belajar dalam bidang penulisan ke hehehe lepas ni hamba nak cari pulak buku-buku lain tulisan penulis ni

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *